Utbilda dig fast du har jobb

Alla vet att det är viktigt att vidareutbilda sig fast man redan har ett jobb. Dels lär du dig massor samtidigt som du får nya verktyg som du kan ha användning för inom genetiken och din forskning, dels kanske du vill helt enkelt göra ett karriärbyte och få kompetensutveckling. Skälen till att utbilda sig är lika många som individer som studerar.

Utbildningarna finns lite varstans i både Sverige eller utomlands. Det är bara att ta ett snack med din arbetsgivare och de kanske kan betala utbildningen. Det gör att din arbetsgivare har nytta av utbildningen samtidigt som både du och din forskning kan göra framsteg.

Högskolor och universitet

Det finns otroligt många olika fristående kurser inom genetik, dels påbyggnadskurser till din utbildning, men också helt nya grenar inom studier om genetikens underbara värld och arvsmassa. Dessa kurser kan både hållas på distans och/eller deltid. Det gör att det går att anpassa studierna efter ditt arbete. Dessa utbildningar anordnas oftast av olika högskolor och universitet.

Privat utbildning

Du kan också välja att gå en kurs som ett privat utbildningsföretag anordnar. Det kan vara företag som är experter inom just det fält inom genetiken som du redan arbetar med och som lär ut nya rön med mera.

De kan kanske erbjuda de en kurs som gör att du och dina arbetsplats kan gå vidare i er forskning. Vid sådana fall är det oftast arbetsgivare som bekostar utbildningen om du inte vill läsa kursen vid sidan om jobbet, för att du tycker det är spännande förstås.

Det är alltid kul och framför allt nyttigt att få ny kunskap. Detta gör att du som person dels får ny kunskap men framför allt växer du som människa och det gör att du kommer att må så mycket bättre. Att sedan din arbetsgivare har nytta av din utbildning är egentligen bara en bisak. Det finns många utbildningar om genetik och dessa hittar du mer information om på nätet.